Billnäsin ruukki Oy:n Muurainen: ”Valot sammuvat”

3.6.2014 Kauppalehti http://www.kauppalehti.fi/etusivu/billnasin+ruukki+oyn+muurainen+valot+sammuvat/201406684993

Yhtiön harjoittama majoitus- ja ravintolatoiminta loppuvat ruukkialueella lokakuussa. Yrittäjä Olli Muurainen perustelee päätöstä viivästyneellä kaavoitusprosessilla ja Fiskarsin kanssa toteutumattomalla tonttikaupalla.

Billnäsin ruukki Oy:n ravintola-, tapahtuma- ja majoitustoiminta loppuvat entisen Pohjan kunnan alueella sijaitsevassa Billnäsin ruukissa 23. lokakuuta. Yrityksen omistavan Olli Muuraisen mukaan toiminta voi jatkua, jos edellytykset hankkeen kestävälle kehittämiselle löytyvät.

Syynä toiminnan loppumiseen syksyllä ovat Muuraisen mukaan alueen jämähtänyt kaavoitusprosessi ja Fiskarsin kanssa toteutumaton tonttikauppa.

Muurainen osti historiallisessa ruukissa sijaitsevan vanhan tehdasalueen vuonna 2008. Rakennuksia on kunnostettu ravintola- ja majoituskäyttöön. Nyt yhtiö tiedottaa, että työntekijöiden kanssa on sovittu töiden loppumisesta ja uusia korjaus- ja kunnostustöitä ei aloiteta.

Muurainen kirjoittaa tiedotteessa, että korjaus- ja kunnostustyöt etenivät Pohjan kunnan ja sittemmin Raaseporin kaupungin kanssa sovitussa aikataulussa, mutta nyt ruukkihankkeeseen liittyvä kaavoitus- ja lupaprosessi on jämähtänyt paikoilleen.”Näin siitä huolimatta, että hankkeella on alusta pitäen ollut Raaseporin kaupunginjohtajan vahva tuki”, Muurainen sanoo.Fiskars ei ole myöskään halunnut myydä vajaan kahden hehtaarin maa-aluetta, jota Muurainen on yhtiöltä pitkään yrittänyt ostaa. Muurainen on perustellut julkisuudessa, että Fiskarsille maa-alue on hyödytön, mutta Billnäsin ruukki Oy:lle kehittämisen kannalta välttämätön.”Viimeisin ostotarjous, johon ei ole saatu mitään vastausta, on tehty toukokuussa 2014”, kertoo Muurainen.

(Alkuperäistä, kello 9.23 julkaistua juttua on täsmennetty. Billnäsin ruukkialueella toimii myös muita yrityksiä kuin Olli Muuraisen Billnäsin ruukki Oy.)

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.