Ohjelma 30.10.-9.11.2013

Ajattelu on ilmaista-projektin ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Fiskarsissa ravintola Kuparipajassa lokakuun 11. päivänä. Illan vieraana oli avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja, joka puhui täydelle salille aiheesta Paratiisin lapset – minne olemme menossa?

Lisätietoa hankkeesta: http://arkisto.radiofiskars.fi/ajattelu-on-ilmaista

Suora linkki ohjelmaan: www.radiofiskars.fi

klo 08.00 lähetys alkaa. Esko Valtaoja: Paratiisin lapset, minne olemme menossa?

klo 08.30 Esko Valtaojan alustuksen jälkeisessä keskustelussa pohdittiin aluksi taloudellista kasvua, rahan jakautumista mutta myös henkisen kasvun välttämättömyyttä. Illan puhujavieras kertoi myös, miten mitataan yhteiskunnan hyvinvointia ja moraalista tasoa. Entä onko ihminen hyvä vai paha, voiko tulevaisuuteen suhtautua luottavasti?

klo 08.57 Seuraavassa osiossa puhutaan väestönkasvusta ja luomuruuasta.

klo 09.19 Illan lähestyessä loppuaan aiheeksi nousi geenimuokattu ruoka.

klo 09.36 Kysy museolta-sarjassa Ella Hansen-Haug on saanut kellotornia koskevan kysymyksen. Vastauksen antaa Fiskarsin museon oppaana toimiva Johanna Ekman.

klo 10.00 luuppi alkaa alusta

Musiikissa: Anki Lindqvist: Niin aikaisin; John McGregor: Joki; Puppa J: Huolii; J Karjalainen: Kurkien äänet; Jätkäjätkät: Häviäjät; Milla Viljamaa: Tuulilaulu; Sami Kukka Auringonsäde; Hedningarna: Ukkonen