Karjaan Kirjakekkerit 14.3.2015

Vuosittainen kirjallisuustapahtuma Karjaan Kirjakekkerit keräsi Galleria Fokukseen joukon kirjailijoita ja kirjallisuuden ystäviä. radiofiskars taltioi kirjailijoiden esitykset sekä yleisökeskustelut.

Karjaan Kirjakekkereillä vieraillut kirjailija Virpi Hämeen-Anttila kertoo Pia-Maria Lehtolan haastattelussa teoksestaan Yön sydän on jäätä. Siinä käyskennellään 1920-luvun Helsingissä ja tutuksi tulevat tuon ajan Kruununhaka, yhteiskuntaelämä, puvut ja tavat.

Yleisö kysyy: Miten sinusta tuli kirjailija?  Rakkaus musiikkiin ja taiteeseen kulkevat varmaan mukana, vaikuttavat taustalla?  Montako kirjaa olet julkaissut ja pidätkö taukoa niiden välissä?  Kauanko meni tähän Yön sydän on jäätä –kirjan kirjoittamiseen?  Kuulostaa siltä, ettet kärsi ns. kirjoittajan blokista?

 

Karjaan Kirjakekkereillä kirjailija Sirpa Kähkönen kertoo Graniittimiehen ja Kuopio-sarjan romaanien tekoon vaikuttaneista tosielämän tapahtumista, joissa tärkeää roolia esittävät niin Kähkösen isovanhemmat, Tammisaaressa 1930-luvulla toiminut pakkotyölaitos kuin idealistinen maailmankuva. Lopuksi Suomen PENin puheenjohtaja Sirpa Kähkönen puhuu maailman idealismin nykytilasta. Haastattelijana Pia-Maria Lehtola

Yleisö kysyy: Antaako SK tekstejään ystävien ja läheisten luettavaksi kirjoitusprosessin aikana? Osaako SK venäjää? Tuleeko Kuopio-sarjaan jatkoa? Miten kirjailija käsittelee vaikeita ja omakohtaisiakin asioita, ovatko ne vain materiaalia?

 

Kirjailija Taavi Soininvaara on kirjoissaan käsitellyt asioita ja tapahtumia, jotka teosten ilmestymisen jälkeen ovat myöhemmin maailmalla toteutuneet. Miten hän sen tekee? Haastattelussa Soininvaara paljastaa myös seuraavan trillerinsä käsittelevän muun muassa Isis-järjestöä. Haastattelijana Kirjakekkereillä Pia-Maria Lehtola

Yleisö kysyy: Maailmassa tapahtuu paljon kauheuksia. Auttaako kauheuksien kohtaamista se, että kuuluu työhösi? Pelottaako Isisistä kirjoittaminen? Muunmaalaisten mielestä Suomessa kirjoitetaan Isisistä vähän, oletko samaa mieltä? Onko mielekästä, että media selostaa niin paljon maailmalla tapahtuvia raakuuksia? Onko Suomessa asiat liian hyvin ja helppoa, jotta pitää päästä tappelemaan muualle?

 

Lasten- ja nuortenkirjailija Tuulia Aho kertoo urastaan ja teoksistaan. Loppuun hän lausuu runoja vuoden 2014 kauneimmaksi lastenkirjaksi valitusta teoksestaan Tähtienlaskijan runoja. Kirjan on kuvittanut Aino-Maija Metsola.

Runoja:

 

Tulossa: Maria Turtschaninoff,  Sari Paldanius, Olli Jalonen, Sture Lindholm sekä Aapo Roselius

Tapahtuman järjestäjinä ovat Raaseporin suomenkielinen kulttuuriyhdistys Raasu ry yhteistyössä Västnyländska  kultursamfundetin, Raaseporin kaupungin kulttuuritoimiston ja Karjaan kirjaston kanssa.

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.