100 rauhankynttilää TuliValo -tapahtumassa 27.10. – 1.12.2018

Päivi Alajuntti sekä työryhmä Olli Kari, Maija Mustonen ja Pia Nieminen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet yhteisöllisen 100 rauhankynttilää -teoksen, joka raottaa pimeyden ja hiljaisuuden verhoa valon ja toivon näkökulmasta. Teokseen on osallistunut yhteensä noin sata 3 – 6 luokkalaista lasta opettajineen Fiskarsin lähialueilta.

Teoksen nimi viittaa vuonna 1918 käytyyn sisällissotaan, jonka paikallisena näyttämönä oli Tammisaaren punavankileiri. Lasten kirjoittamat toiveet rauhasta, sen säilymisestä tai palauttamisesta sotaa käyville alueille sekä 100 kynttilää ovat esillä Fiskarsissa Kuparipajan Mustan Salin näyttelyssä, joka on avoinna ke – su klo 12 – 21. Toiveet muistuttavat päivittäisten rauhantekojen tärkeydestä.

Lauantaina 1.12.2018 klo 17 järjestetään kynttiläesitys Mustassa Salissa. Lasten kirjoittamat toiveet saavat tärkeän sijan esitystä varten sävelletyssä musiikissa. 100 rauhankynttilää kutsuu meitä kaikkia avaamaan sydämemme rakkaudelle, valolle ja rauhalle.

Radiofiskars välittää lasten tärkeäksi kokeman rauhan sanoman.

Fiskarin koulu, 5 – 6. luokan toiveet: Daniel, Beata, Edith, Eetu, Eemeli, Enki, Jimi, Malla, Helmi, Max, Niila, Olga, Pietari, Riku, Tuomas, Otto ja Laura

Pojo kyrkoby skola, 5 – 6. årskursens önskningar: Aaron, Agnes, Antonia, Caspian, Emilia, Irina, Jerry, Jimi, Linnèa, Melissa, Melker, Moa, Rosanna, Simon och Wilhelm

Kirkonkylän koulu, 3. luokan toiveet: Aatu, Casper, Esko, Heli, Iiris, Joel, Juho, Nuutti, Roosi, Sofia, Tikru ja Viljami

Kirkonkylän koulu, 4 – 5. luokan toiveet: Anni, Antti, Charli, Elina, Helmi, Hugo, Janita, Kia, Milja, Nicolas, Oona B, Oona E, Sanni, Sara, Sisu, Sointu, Valtteri ja Venla

Kirkonkylän koulu, 6. luokan toiveet: Atte, Benjamin, Ella, Emilia, Erika, Joona, Juno, Konsta, Liza, Maisa, Markus, Martti, Rasmus ja Turo

Klinkbackan koulu, 3- 4. luokan toiveet: Aleksi, Bilal, Jaakko, Kerttu, Lili, Sara ja Susanne

Klinkbackan koulun, 5 – 6. luokan toiveet: Aurora, Elias, Elina, Enna, India, James, Kristian, Mikko, Roni, Ruut, Saku, Samuel ja Sonja

100 rauhankynttilää -esitys 1.12.2018

Yleisöä rauhanmarssilla. Kuva Kosmo Linna

Satapäinen yleisö osallistui rauhan kulkueeseen fiskarilaisten koululaisten Malla Lintervon & Olga Yli-Tepsan johdattelemina, ja Oliver Alatalo luotsasi esitystä äänitarkkailijan roolissa. Toisen osan aikana yleisö kirjoitti omat rauhan toiveensa. Olli Karin säveltämä musiikkiteos 1918 kaikui vahvana ja vaikuttavana Mustassa Salissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.