Markku Kosonen – puun aika


markkukosonen

”Markku Kosonen (1945-2010) loihti luonnonmateriaaleista omintakeisia ja ennakkoluulottomia käyttö- ja taide-esineitä. Töissään hän nosti tavanomaisten puumateriaalien rinnalle pajun ja lepän sekä muita yleensä vähemmän arvostettuja puulajeja. Myös visakoivua ja koivun tuohta Markku Kosonen käytti uutta luovalla tavalla. Monista hänen tuotteistaan tuli maailmankuuluja.”

”Markku Kosonen oli puuseppä, sisustusarkkitehti, muotoilija ja taiteilija – todellinen taidekäsityöläinen. Hän oli myös sovittelija ja sillanrakentaja ympäristöaktivistien, poliitikkojen ja teollisuuden välillä. Kosonen oli myös aktiivinen kriitikko, kolumnisti ja pakinoitsija sekä pidetty luennoitsija.”

Kirjan ”MARKKU KOSONEN – puun aika” julkistamistilaisuudessa kerrottiin Kososen työstä taiteilijana ja vaikuttajana sekä käsiteltiin muita hänen kiinnostuksen kohteitaan kuten metsien hoitoa ja kasvatusta sekä puun monipuolista käyttöä.
Puhujina ovat kirjan toimittaja arkkitehti Jussi Vepsäläinen, metsänhoitaja Pertti Hämäläinen, toimittaja Markku Laukkanen, arkkitehti Yrjö Suonto, metsänhoitaja Pekka Airaksinen sekä professori Tero Paajanen.
Muut kirjoittajat ovat muotoilija Barbro Kulvik sekä toimittaja Leena Maunula.
Kirjaa saa myös englanninkielisenä: MARKKU KOSONEN – Time of Wood.

ISBN 978-952-5870-68-8
ISBN 978-952-5870-80-0

Ulkoasu: Tiina Ripatti
Kuva: Irmeli Jung
Maahenki 2012
http://www.maahenki.fi/tuote/751/markku-kosonen-_-puun-aika

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.