Ohjelmaluuppi 20.-31.12.2013

Näillä näkymin viimeinen totutulla mallilla toimiva luuppi alkaa Seppo Pailoksen haastattelun jatko-osalla, joka liittyy tekeillä olevaan Fiskarsin lähimenneisyyttä valottavaan kirjaan. Biisivalinnat Seppo Pailos, toimittaja Suvi Heino. Haastattelun alku sekä muut sarjan jo julkaistut osat on kuunneltavissa radiofiskarsin arkistossa.

Luupin loppuosassa kuullaan kooste ”Kysy museolta” -sarjan kysymyksistä ja vastauksista. Toimittajina Ella Hansen-Haug ja Fiskarsin museon opas Johanna Ekman.

Ja vielä tässä luupissa ohjelmien ohessa soi musiikki.

suora linkki www.radiofiskars.fi

klo 08.00 lähetys alkaa Seppo Pailoksen haastattelulla, jossa siirrytään 1980-luvun alkuun, ja Hasselbackan talojen kunnostukseen.

klo 08.08 Tietoa Expohja -näyttelyistä sekä niiden käynnistäjästä, Matti Honkalasta.

klo 08.18 Muistoja Fiskarsin kyläseuran perustamisesta.

klo 08.32 Haastattelun lopuksi pohdinnassa muun muassa Fiskarsin kylän nykytila. Kertoessaan syitä sille, miksi kannattaa valita Fiskars asuinpaikaksi, Pailos painottaa nuorisotyön tärkeyttä.

klo 08.53 Kysy museolta”-sarjassa Fiskarsin museon opas Johanna Ekman kertoo meille Kivimuurista ja Kivimuurin tykeistä. Toimittajana Ella Hansen-Haug.

klo 09.15Kysy museolta” –sarjassa selvitetään Parkenin historia.

klo 09.22  Kysy museolta” -sarjassa aiheena patruuna Bengt Ludvig Björkman.

klo 09.38Kysy museolta” -sarjan päätteeksi Fiskarsin museon opas Johanna Ekman vie 1700-luvulle ja isovihan aikaan.

 

Vuoden 2014 alussa suunnittelemme radion jatkoa, muutoksia on tulossa ainakin musiikin esittämiseen. Myös luuppien lähetykseen tulee ainakin kuukauden mittainen tauko, mutta muutoksista ja päätöksistä kerromme lisää tammikuussa.

Toiminta siis jatkuu, ja toiveita, ehdotuksia ja kommentteja voi lähettää info@radiofiskars.fi. Toivomme myös mukaan uusia tekijöitä.

Arkisto toimii tauonkin aikana.

Kiitämme kuluneesta vuodesta!