Ohjelmaluuppi 15.4.2014-

linkki radioon: www.radiofiskars.fi

suora linkki luuppiin: http://www.radiofiskars.fi/radio/radio.php

Ohjelmien lomassa kuultavan musiikin valinnut Arttu Launis

klo 08.00 Valokuvaaja Martti Anttila on kuvannut pyhiinvaeltajien elämää Intian pyhillä joilla. Tänä vuonna tulee täyteen 30 vuotta valokuvaamista. Kävimme hänen kanssaan keväisellä kävelyretkellä kuuntelemassa jäidenlähdön ääniä Lohjanjärvellä ja keittelemässä chai-teetä huopamajassa. Anttila pohtii kävelemisen, kodin ja kodittomuuden merkitystä, kertoo ajatuksiaan  polkureitistöideasta, esillä olevasta valokuvanäyttelystään, tulevasta  taidehuutokaupasta sekä seuraavasta kuvausmatkastaan Intiaan.  Toimittanut Sami H.

klo 08.40 Helsingissä Villa Kiven Tietokirjailijaillassa toimittaja, tietokirjailija Sami Sillanpää kertoo teoksestaan Kiinalainen rakkaustarina. Se on kuvaus kahden toisinajattelijan ja kansalaisaktivistin, Hu Jian ja hänen vaimonsa Zeng Jinyanin, elämästä diktatuurissa.

Minkälaista on olla toisinajattelija Kiinassa? Miten tehdään tietokirja salaisen poliisin tarkkailussa? Haastattelijana Uudenmaan aluevastaava Eeva-Liisa Ryhänen.        Sillanpää on Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen esimies ja on aiemmin toiminut muun muassa lehden ulkomaankirjeenvaihtajana Kiinassa vuosina 2003–2009. Tilaisuuden järjestivät Suomen tietokirjailijat ry yhteistyössä Lukukeskuksen ja Kivi-talo Säätiön kanssa.

klo 09.10 Ajattelu on ilmaista –tapahtuma sai huhtikuussa vieraakseen hankolaisen poikkitaiteellisen kulttuuriyhtymän MAAILMANLOPUN KAHVILA. Seuraavassa MLK:n runoilija Noora Kytöharju.

klo 09.25 Seminaarissa MEDIKALISAATIO EI OLE AINOA VAIHTOEHTO! pohdittiin suomalaista masennusta. radiofiskars taltioi tapahtuman luennot, ja lähettää niistä koosteita kevään mittaan. Psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin aiheena on Mitä on kriittinen psykiatria?

Seminaarin järjestäjinä toimivat Katajamäen ekoyhteisön ns. parannusperintöhanke ; ”Sielun tiede? Wittgenstein, Freud ja neurotiede dialogissa” -tutkimusprojekti (Suomen akatemia); epävirallinen psykologikerho Psykologiliiton liepeillä sekä Maan ystävien yhteys maahan, metsiin ja alkuperäiskulttuureihin –toimintaryhmä.

klo 10.00 ja parillisina tasatunteina luuppi alkaa alusta keskiyöhön asti

Musiikissa Ville Leinonen, Barnhart, Airi, Plutonium74, Bregovic, Tasavallan Presidentti, Avishaicohen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.