Luuppi 22.6.2014 –

Suora linkki kuunteluun: http://www.radiofiskars.fi/radio/radio.php

klo 08.00 Sammatin vapaan kyläkoulun seitsemäsluokkalaiset ilmaisutaidon oppilaat tekivät radiofiskarsille kuunnelman, joka pohjautuu Grimmin veljesten satuun Bremenin pelimannit. Opettaja/ohjaaja Janna Herttuaisen johdolla oppilaat käsikirjoittivat kertomusta ja suunnittelivat ja toteuttivat ääniefektit.

Kertojat: Nelli Kangasniemi, Benjamin Sällström, Helmi Nissinen Aasi: Jani Sundström Koira: Viljami Pessa Kukko:Jean Parkkola Kissa: Mikael Merisalo Rosvot: Otso Riiali, Elias Pölkki, Roi Furu, Jani Sundström

Musiikki: Emil Szalecki

Kuunnelma on radiofiskarsin tuoretta tuotantoa, ja sitä saa myös CD:nä

klo 08.13 Mustion Katteluksen tilalla yrttiterapeutti Hanna Ojanen keräsi kokoon ryhmän villivihanneksista kiinnostuneita ihmisiä, ja kertoi parinkymmenen luonnossa kasvavan kasvin vaikutuksista terveyden ja sairauksien hoidossa. Hanna Ojanen antaa myös vinkkejä muun muassa yrttien kuivatukseen ja salaatin valmistukseen. Mukana on myös muutama huomion arvoinen varoituksen sana.

klo 09.06 Menneenä keväänä Ajattelu on ilmaista -tapahtuman vieraana ravintola Kuparipajassa Fiskarsissa oli hankolainen kulttuuriryhmittymä Maailmanlopun kahvila. Työläisrunoilija Marko Niemeltä kuullaan runot Vettä sataa, Pieni ihminen lysähtää polvilleen, Elämä, jolle kuolema nauraa, Media on luoti päässä, Maailman valo, Lumi sataa kuraksi katoille, Punaiset, valkokulmaiset kalavajat, Katsot rauniota sekä Metsästä kuuluu ääniä.

Marko Niemen runoihin voi tutustua myös hänen keväällä ilmestyneessä teoksessa Pystyynhakatut kuolleet hotellit.

klo 09.23 Ari Markkula Suomen Viininkasvattajat ry:stä vieraili Mustiolla Katteluksen tilalla kertomassa täydelle salille viiniköynnöksen hoidosta Suomen oloissa. radiofiskarsin arkistossa voi kuunnella koko luennon, seuraavassa siitä kuullaan kooste.

klo 10.00 ja parillisina tasatunteina luuppi käynnistyy alusta

Musiikkivalinnat Olli Kari: Black Sabbath, Steven Reuch, Eppu Normaali, Joni Mitchell, King Crimson, Miles Davis, Underground-Rock, Herbie Hancock, Wigwam, Emma Salokoski, Kauko Röyhkä, Carole King

Ohjelmat on kuultavissa myös radiofiskarsin arkistossa.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.