Ohjelmatiedot

suora linkki kuunteluun http://www.radiofiskars.fi/radio/radio.php

klo 08.00 Erika Kelter tuli Fiskarsiin vuonna 2001 kesänäyttelyiden oppaaksi, ja kesällä 2016 hänet valittiin vuosikymmenen kyläläiseksi. Seuraavassa haastattelussa Eerika valmistuu uuteen elämään Yhdysvalloissa. Mitä Fiskarsista jää mieleen, mitä Seattle tarjoaa, miten työkulttuuri muuttuu? Suvi Heino

klo 08.30 Fiskarsin koulussa on edelleen oma keittiö ja siellä työskentelee pitkän uran koulun keittäjänä tehnyt Pirkko Kuronen. Haastattelussa Pirkko kertoo omista kokemuksistaan, kouluruoan merkityksestä lapselle ja siitä, miten koulun omaa keittiötä voi hyödyntää opetussuunnitelmassa. Anne Wirkkala

klo 08.51 Yhteistyö AntroBlogin kanssa jatkuu. Antropologi Taina Cook on tutkinut Suomalaista oikeuskäytäntöä vähemmistökulttuureissa. Miten pitkälle maahanmuuttajien ja vähemmistöjen tapoja ja kulttuuria tulisi ymmärtää? Artikkelin ” Kulttuuri joutui oikeuteen” lukijana on Sanna Rauhala

klo 09.10 Filosofian maisteri Meri Tuovisen artikkelin ”Islam vetoaa myös suomalaisiin” lukee Bea Bergholm. Lisää kiinnostavia aiheita osoitteessa www.antroblogi.fi

klo 09.26 Liedon Vanhalinnassa järjestettiin lokakuun lopulla ”Spiraaleja ja kulkusia Itämeren rannoilta” -seminaari, jossa käsiteltiin muinaisia tekstiilejä, tekniikoita ja materiaaleja. Anne Wirkkala osallistui seminaariin ja taltioi esitelmän Seuraavassa taltiointi esitelmästä ”Väreistä ja värjäämisestä rautakaudella”, jonka piti Krista Vajanto, Aalto yliopistosta. Esitelmässä Vajanto käy läpi väitöskirjaansa aiheesta: Dyes and Dyeing Methods in Late Iron Age Finland 2016.

Musiikkivalinnat Olli Kari. Pink Floyd, Comfortably Numb; Yes, Sweet dreams; Led Zeppelin, Bron-yr-aur; King Crimson, Three of a perfect pair; Gong, Mad monk; Camel, Six ate; Tuomari Nurmio, Usvaa putkeen; Eppu Normaali, Näinä päivinä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.