Ajattelu on ilmaista: professori Jaakko Hämeen-Anttila

Ajattelu on ilmaista -illassa 8.4.2015 Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila. ”Monta kulttuuria – monta näkökulmaa”.  Vieraan kirjallisuuden, filosofian ja mystiikan vaikutuksesta ajatteluun.           Illan juontajana Anne Wirkkala.

 

Yleisö kysyy: Miten Jaakko Hämeen-Anttila näkee tulevaisuuden?                                                   Mitä hän ajattelee Dubaista, joka on varsinkin ulkoisilta järjestelmiltään länsimaisittain rakennettu? Voisiko olla niin, että paha ei olisi niin paha, että sitä voisi tappaa?                      Miten Koraani-sarjaa tulisi kuunnella?                                                                                                              Missä islamilaisvaltiossa on eniten potentiaalia?                                                                                        Mitä Isisin taisteluista voisi oppia, mitä sinne lähteville sekä sieltä palaaville pitäisi tehdä? Media antaa kuvan, että islamilaisen terrorin kohteena olisi länsimaat, pitääkö paikkansa vai  taistelevatko keskenään?                                                                                                                  Ovatko sunnit ja shiiat vastakkain?                                                                                                              Mikä ero on sunneilla, shiioilla, iranilaisilla, persialaisilla ja arabeilla?                                         Onko arabimailla  yhteistä päämäärää?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.