Tämän minä luin: Malla Lintervo esittelee kirjan Sankaritarinoita nuorilta nuorille

Kirjassa kerrotaan kolmestakymmenestä sankarista, jotka ovat muuttaneet maailmaa. Sankarit ovat hyvin erilaisia. Kirjassa kerrotaan niin 1400-luvun Johannes Gutenbergistä kuin 2000-luvun Greta Thunbergistäkin.

Tämä kirja on todella sivistävä, mutta ei ollenkaan tylsä. Kirja on helppolukuinen ja vaikka luulisi, että se on pelkkää tietotekstiä, se on myös osittain kuvaannollista tarinaa, joka saa mielikuvituksen laukkaamaan.

Kirja koostuu poliitikkojen, matemaatikkojen, keksijöiden, kirjailijoiden, näyttelijöiden, urheilijoiden, aktivistien, historioitsijoiden, laulajien, pölyttäjien, journalistien, fyysikkojen ja säveltäjien elämänkerroista.

Sankaritarinoita nuorilta nuorille -kirja on täynnä useita tarinoita. Tykkäsin siitä todella paljon.

Kirjaa lukiessani tuntui, että halusin sen vain jatkuvan ja jatkuvan. Hauskaa kirjassa oli, että sankariksi oli valittu myös mehiläinen. Minut yllätti suuresti, että jos mehiläiset katoaisivat, ihmiskunnalla olisi vain neljä vuotta elinaikaa.

Valitsin kirjan sankareista yhdeksän mielestäni kiinnostavinta henkilöä. He ovat sosiaalinen, vilkas ja puhelias Anne Frank; älykäs, kuuluisa ja hyväntahtoinen Emma Watson; tärkeä pieni ja keltainen mehiläinen; kapinallinen, aktiivinen ja rohkea Greta Thunberg; luova, avulias ja kekseliäs Ann Makosinski; avoin, rohkea ja hyväsydäminen Shiori Ito; kekseliäs, älykäs ja hyväntahtoinen Johannes Gutenberg; rauhallinen, iloinen ja oppivainen Malala Yousafzai sekä kiltti, avulias ja älykäs Nadia Murad.

Sankaritarinoita nuorilta nuorille on mielestäni sopivaa luettavaa kaikenikäisille, mutta erityisesti nuorille, sillä sen kirjoittajatkin ovat nuoria. Asteikolla yhdestä viiteen anna tälle kirjalle neljä ja puoli tähteä.

Kuva Malla Lintervo

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.